Kinderkamer

Het is geen geheim dat kinderkamers er zijn voor alles, van speeltijd en creativiteit tot ontspanning, en dat ze gastvrij en veilig moeten aanvoelen. Dit kan van het inrichten een uitLees meerdaging maken. Maar het hoeft niet ingewikkeld te zijn - soms heb je alleen maar nieuw behang nodig, een paar slimme oplossingen en een beetje fantasie. Er is geen kamer die zo vaak van inrichting moet veranderen als de kinderkamer. De interesses en smaken van kinderen veranderen naarmate ze opgroeien. Naarmate de jaren verstrijken, willen ze een ander behang, een volwassen bed en ander speelgoed. Ga altijd uit van de persoonlijkheid en smaak van uw kinderen bij het inrichten van hun kamer - en laat ze helpen kiezen.

De beste inrichting voor de ruimte

Kinderen hoeven niet altijd een eigen kamer te hebben. Soms moeten broers en zussen een kamer met elkaar delen en soms slapen kinderen in de slaapkamer van hun ouders. Dan is het de moeite waard om een hoekje van de kamer tot een eigen oase voor uw kind te maken. Broers en zussen kunnen voor hun eigen deel van de kamer totaal verschillende behangpatronen kiezen. Behang een accentmuur achter het babybedje in de kamer van de ouders met kinderbehang. Soms is het inrichten van een hoekje in de woonkamer of een geheime speelkamer onder de trap al genoeg om de kinderen hun eigen speciale plekje te geven.

Het juiste behang kiezen

Naarmate de interesses en smaken van kinderen veranderen, kan het tijd worden om opnieuw in te richten. Laat de kinderen hun favoriete motieven kiezen en beslis mee welke muren behangen moeten worden. Als u een accentmuur wilt, schilder de kamer dan in de basiskleur, maar houd de ruimtes die u gaat behangen wit. Waarom kiest u voor een accentmuur niet voor een speels patroon achter een bureau om hun creativiteit te inspireren, of voor behang dat de interesses van het kind weerspiegelt boven het bed? Bij het inrichten van een kinderkamer kunt u meer durf aan de dag leggen dan elders. Kies behang met wat meer kleur en hang het op een iets andere manier. Je kunt de commode of de kastdeuren behangen met contrasterende motieven, of je kunt de binnenkant van de kast behangen met personages uit het lievelingsboek van je kind - of waarom niet een sterrenhemel boven het bed? Als je kleine kunstenaars in de familie hebt, is een effen behang met figuren en vormen om in te kleuren een uitstekende keuze, zodat ze echt creatief aan de slag kunnen met krijt en verf.

Verlichting voor kinderkamers

Sommige kinderen vinden het leuk om een nachtlampje aan te hebben. Er zijn veel leuke kinderlampen in verschillende vormen, van dieren tot paddenstoelen. Als u er een kiest met een dimmer, bent u ook klaar voor het voorlezen van verhaaltjes voor het slapengaan. Het is leuk om veel verschillende soorten verlichting te hebben in een kinderkamer, van wandlampen tot feeërieke lichtjes. Als de kamer donkere muren heeft, is goede verlichting extra belangrijk, zodat de kinderen naar hartenlust kunnen spelen, knutselen en lezen.

Hot tip: Hoe richt je een kinderkamer in

 

Het belangrijkste waar je aan moet denken bij het inrichten van een kinderkamer is goede opbergruimte. Je hebt ruimte nodig voor al het kleurrijke speelgoed en knutselspullen en alle boeken. Dan is het makkelijker om de kamer netjes te houden en voelt het minder rommelig aan. Als er ruimte is, zet er dan een kledingkast, een ladekast of een kast in. Er zijn veel slimme oplossingen om uit te proberen. Kun je meubels hergebruiken als bureau, of is er ruimte voor opbergruimte onder het bed? Als u opbergdozen hebt, kunt u ze even stijlvol als praktisch maken door ze te versieren met behang of kleurrijk papier. Plaats het bed met het hoofdeinde tegen een muur, zodat het tegenover de deuropening staat. Als je meer dan één kind hebt, werken twee eenpersoonsbedden net zo goed als een stapelbed - maak optimaal gebruik van de beschikbare ruimte, maar controleer wel of er later genoeg ruimte overblijft voor een volwassen bed. En vergeet het bureau niet. Het is een goede plek om te knutselen en als je kiest voor rekken of een bureau dat in hoogte verstelbaar is, is het later nog steeds handig voor huiswerk en als computerbureau. Creëer een gezellige en ontspannende plek om te slapen met een bedhemel of gordijnen. Gordijnen zijn ook ideaal als je de kamer wilt verdelen tussen spelen en slapen - of tussen broers en zussen. Zachte meubels nodigen ook uit tot spelen. Als je de ruimte hebt, waarom geen indoor schommel, een set wandrekjes of een kleurrijk tapijt dat kan worden omgetoverd tot een zee of een racebaan? Bedenk bij het kiezen van spullen voor de kinderkamer of ze meegaan als de kinderen groter worden - kunnen die wandrekken worden gebruikt voor kleding of kunst? Zal de schommel nodig zijn voor lange, serieuze gesprekken? Kan het tapijt blijven liggen en gewoon een mooi tapijt zijn?

Productinformatie