Tangled Jungle - Blauw Monochroom - Behang - Woonkamer

492

motieven

Blauw behang

Blauw behang Van blauw gaan maar weinig mensen groen en geel zien – letterlijk en figuurlijk. Van alle mensen op aarde noemen de meesten blauw als hun favoriete kleur. En geef ze eensLees meer ongelijk: wie houdt er niet van een helderblauwe hemel of een prachtige, azuurblauwe oceaan? In de natuur heeft blauw allerlei positieve connotaties. Daarom is blauw een goede kleur voor je inrichting. Er wordt weleens gezegd dat blauwe muren een rustgevend effect op mensen hebben. Lig je vaker wakker dan je zou willen, dan kun je blauw behang voor in de slaapkamer overwegen. Maak het geheel nog rustgevender met wat groene planten. Groen gaat namelijk heel goed samen met blauw. Blauw is een bijzonder flexibele kleur Blauw doet het niet alleen goed als hoofdkleur van een ruimte, maar laat zich ook heel gewillig combineren met andere kleuren. En heb je er weleens bij stilgestaan dat je behang niet regelmatig vervangt? Het is namelijk makkelijker om meubels of accessoires te verwisselen dan behang. Blauw behang is daarom een slimme keuze voor wie wel van een beetje afwisseling houdt, maar weinig voelt voor een fletse of kleurloze muur. Daarbij hoef je het allemaal niet heel ingewikkeld te maken. Een nieuwe look voor een kamer kan verrassend eenvoudig zijn. Let maar eens op wat voor verschil het al maakt als je je bed met een andere kleur beddengoed opmaakt. Alle remmen mogen dus gerust los. Als je bijvoorbeeld voor oranje accenten bij blauw behang gaat, kun je het geheel extra mooi laten harmoniseren met verschillende groene planten en allerlei witte accessoires. Met blauw behang zijn de mogelijkheden eindeloos, dus laat je vooral door je eigen inspiratie leiden. Blauwe aquarel of inktstippen aan de muur Aquarel en inktstippen op behang zijn al enige tijd hartstikke hip. Ben jij het type dat die trend liever niet ziet gaan? Dat komt goed uit, want deze bijzonder stevige en opvallende behangtrend houdt het waarschijnlijk nog wel een tijdje vol. Dit motief springt in het oog, maar is tegelijkertijd elegant. Eigenlijk is dit geen oude trend die weer in zwang raakt, maar juist een volledig nieuwe, inspirerende ontwikkeling. Waarschijnlijk staat dit motief over dertig jaar bekend als een echte klassieker. Zie je een moderne look wel zitten, dan moet je zeker eens dit blauwe behang bekijken. Goede combinatie: blauw behang met een houten vloer. Weinig in het leven is mooier dan blauwe wanden met een lichte of normaal getinte houten vloer. Die combinatie mag met recht tijdloos en fraai heten. Heb je thuis een prachtige houten vloer en wil je de sfeer in de kamer nog meer tot uitdrukking laten komen, dan moet je zeker eens blauw behang overwegen. Ben je bang dat blauwe wanden de rest van je interieur overschreeuwen, kies dan behang met een motief en accenten in het wit of een andere lichte kleur.

Leuke weetjes over blauw

Je hebt zonder twijfel weleens van bluetooth gehoord. Eigenlijk is dat best een rare naam. Wat hebben blauwe tanden nou te maken met informatieoverdracht tussen elektronische apparaten? Bluetooth was de werknaam van de technologie toen deze nog in ontwikkeling was. Later besloten de makers de naam maar gewoon zo te houden. De technologie is vernoemd naar de Deense koning Harald Blåtand, oftewel Harald Blauwtand, die tussen 950 en 986 een flink deel van Scandinavië wist de verenigen. Nu ben je vast wel benieuwd naar wat je moet doen om de naam ‘Blauwtand’ te verdienen. In het tijdperk van Blauwtand werd in de Scandinavische talen het woord ‘blauw’ ook wel gebruikt voor de kleur zwart. Eigenlijk had Blauwtand dus Zwarttand moeten heten! De moderne betekenis van ‘blauw’ is in de dertiende eeuw vanuit Frankrijk via Engeland naar Scandinavië overgewaaid.

Vroeger was blauw de kleur van rijkdom en exclusiviteit

Vroeger was blauw niet bepaald een veelvoorkomende kleur. Vakmannen moesten destijds om blauwe kleurstof te maken namelijk lapis lazuli, een schaars mineraal, vermalen tot poeder. Het enige probleem was dat lapis lazuli destijds zó zeldzaam was dat de prijs min of meer gelijkstond aan die van goud! Pas aan het einde van de negentiende eeuw ontdekte de mens synthetische blauwe kleurstof, waardoor de kleur eindelijk betaalbaar werd. Blauw is dan ook een kleur met een bijzondere geschiedenis.

Een breed assortiment

Bij Photowall heb je keuze uit een breed assortiment blauw behang. Bekijk onze motieven eens. We weten zeker dat er iets tussen zit waar je de komende jaren nog veel plezier aan beleeft.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.