Behang en prints op maat gemaakt. Geen verzendkosten. Verzending binnen 1-3 dagen.

0800 76 301 0800 76 301
Bos - Behang - Kinderkamer

481

motieven

Groen behang

Zie jij je behang het liefst in zachtgroen, donkergroen, geblokt groen of groen met witte strepen? Hieronder zie je een fractie van het groene behang waaruit je bij ons kunt kiezen. OLees meerns assortiment groen designbehang met motieven en patronen op basis van de natuur, steden en kunst is bijzonder breed.

Natuur als de basis van harmonie

Voor veel mensen is groen voornamelijk de kleur van de natuur. Het schijnt dat groen een rustgevend effect heeft. Het is een harmonieuze kleur. De mens is van nature een wezen dat thuishoort in een omgeving vol bossen, velden, bergen en beken. Eigenlijk wonen we pas sinds heel kort in appartementen en huizen. Uit onderzoek blijkt dat onze hartslag en bloeddruk lager worden als we tijd in de natuur doorbrengen. In Japan hebben ze shinrin-yoku. Letterlijk vertaald betekent dat ‘baden in het bos’. De Japanners gebruiken dit woord om aan te geven dat ze de natuur volledig in zich opnemen. Het is daarom helemaal geen slecht idee om behang met groene patronen in huis te halen … Tenzij je een hekel hebt aan de natuur!

Het menselijk oog kan van alle kleuren groen het snelst verwerken

Heb je weleens een nachtkijker gezien? Die levert niet voor niets groen beeld. De golflengte van het licht dat wij als groen ervaren, is voor onze ogen het gemakkelijkst te verwerken, waardoor we er ook eenvoudig patronen in herkennen. Zou dat komen doordat de mens honderdduizenden jaren lang in een hoofdzakelijk groene omgeving heeft moeten overleven? We weten het niet zeker, maar het klinkt best aannemelijk.

Chlorofyl geeft kleur aan de natuur

Herinner je je nog de biologielessen over planten en fotosynthese? Planten kunnen een knap kunstje klaarspelen: ze zetten water, koolstofdioxide en zonlicht namelijk rechtstreeks om in zuurstof en suiker. Je kunt dus eigenlijk wel zeggen dat planten onze lucht lekker fris en schoon maken. Planten mogen dan ook met recht natuurlijke luchtverfrissers heten – haal er dus gerust nog een paar in huis. Waarom zijn planten eigenlijk groen en niet pimpelpaars of knalblauw? Dat heeft te maken met chlorofyl, een stofje dat onmisbaar is voor fotosynthese. Chlorofyl is namelijk groen en de plant dus ook!

Mintgroen behang is elegant en stijlvol

Wie de boel thuis een beetje wil vergroenen, zit niet meteen vast aan de natuur als inspiratiebron. Neem nu mintgroen. Dat is een kleur die je in de natuur niet zo snel terugziet, maar mintgroen is en blijft groen. Bovendien laat deze kleur zich ontzettend goed combineren met meubels van leer en eikenhout. Je vindt in ons assortiment verschillende soorten mintgroen behang met stijlvolle patronen. Neem dus zeker even een kijkje!

Kopergroen behang

Koper is onder binnenhuisarchitecten al een tijdje behoorlijk in zwang. Maar weinig mensen weten dat koper op den duur groen uitslaat. Zo is het Vrijheidsbeeld in New York niet geschilderd – de groene kleur is de natuurlijke kleur van koper dat al een tijdje meegaat. Vaak zie je in stadsparken koperen beelden staan die langzaam groen worden. Dat koperachtige groen laat zich in de huiselijke sfeer uitstekend combineren met verschillende andere soorten groen, bijvoorbeeld met behang of planten.

Groen behang met aquarel

Verlang jij ook weer naar behang met aquarelmotieven? Dat komt goed uit, want aquarel is weer helemaal hip – ook als behangmotief. En zo te zien houdt deze trend nog wel een tijdje aan. Echt mooi zijn gedempte groene tinten met een abstract aquarelpatroon. Bekijk maar eens ons motief Watercolour Green van Lemon, dan zie je dit idee meteen in actie. Er zijn net zoveel goede redenen om groen in huis te halen als er binnenhuisarchitecten op aarde rondlopen. Het belangrijkste is natuurlijk dat je groen behang vindt dat perfect op jouw stijl aansluit. Je vindt bij ons zonder twijfel het goede motief, of je nu op zoek bent naar enorme groene bladeren voor aan de muur of juist een subtiel mintgroen patroon.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.