Keuken

Je keuken verbouwen betekent niet altijd dat je nieuwe meubels, keukenkastjes, vloeren en muren moet kopen. Je kunt een hele nieuwe look creëren door gewoon nieuwe canvasprints op te Lees meerhangen, de stoelen opnieuw te verven en wat stylingdetails toe te voegen. Hier zijn onze tips om je keuken met een paar kleine aanpassingen om te toveren tot een gezellige oase.

Schilder de keukenkastjes

Bijwerken wat je hebt in plaats van oud door nieuw vervangen is goed voor je portemonnee, beter voor het milieu en kan een leuk project zijn voor het hele gezin. Een snelle en eenvoudige verandering is het herschilderen van uw keukenkastjes. Kies uw kleur zorgvuldig, want het zal de stijl en het gevoel van de kamer bepalen. Dat is niet alles - een verandering van kleur kan de illusie dat de kamer is een andere grootte te creëren. Verf de kasten in een lichtere tint en de keuken zal groter aanvoelen, terwijl een donkerder tint diepte en een gevoel van ruimte zal creëren. Het gebruik van accenten die contrasteren met de basiskleur - foto's, verlichting, theedoeken - zal de indruk verder accentueren. Het beste aan deze eenvoudige veranderingen is dat je niet bang hoeft te zijn om iets nieuws te proberen, want je kunt het altijd gewoon opnieuw doen als je niet tevreden bent met het resultaat.

Teken canvasafdrukken toe aan de keuken

Er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden bij het kiezen en ophangen van prints in de keuken. De motieven die u kiest, moeten het hele gezin aanspreken, maar ze moeten ook bij de keuken passen. Het is uw persoonlijke stijl die telt, maar vergeet niet dat een keuken niet zomaar een keuken is - kies dus canvasprints die een rustige sfeer scheppen en inspiratie bieden voor koken en huiswerk maken. Dat kan van alles zijn, van groene kamerplanten en roze of gele patronen tot rustieke prints of motieven met eten. Als je een grote muur hebt, kun je meer dan één print ophangen. Of je er nu twee kiest of een hele muur vol prenten wilt, er zijn een paar trucjes die je echt helpen - dingen die misschien simpel klinken, maar het verschil maken zodat je muur niet rommelig aanvoelt en je prenten een rustige indruk maken. Hang al uw prenten op één lijn. Dit kan langs de bovenrand, de onderrand of het midden van de print zijn. Als je een hele muur met prenten in je keuken hebt, kun je heel avontuurlijk te werk gaan, maar als vuistregel geldt dat alle lijsten even ver uit elkaar moeten hangen. Voordat je spijkers in de muur gaat slaan, kun je eerst experimenteren door de prenten op de vloer te rangschikken of één prent in het midden van de muur te hangen en van daaruit verder te gaan. Een fotolijst is mooi als de keukenmuren groot genoeg zijn. Zo voorkom je dat je een heleboel gaten in de muur maakt en kun je de motieven veranderen wanneer je maar wilt.

Kleine details maken het verschil

Verf twee stoelen in contrasterende kleuren of koop nieuwe bloemen - soms is dat al genoeg om een kamer als nieuw te laten aanvoelen. U kunt ook de theedoeken of tafelkleden vervangen - of waarom koopt u geen nieuwe decoraties? Ons beste advies voor het updaten van de look van uw keuken is dat u niet bang moet zijn om te experimenteren! Misschien vindt u nieuwe dingen die u leuk vindt, en als u het bij kleine aanpassingen houdt, kunt u het altijd opnieuw proberen.
Productinformatie
  • Toont pagina 1 van 1 pagina's