Plateau - Canvas print - Slaapkamer

62

motieven

Keuken

Wil je de keuken anders inrichten, dan hoef je echt niet meteen nieuwe meubels, kasten en een nieuwe vloer in te slaan. Met een paar nieuwe canvasprints, andere verf op de stoelen en Lees meerwat subtiele decoraties geef je de keuken een volledig nieuwe sfeer. Met deze tips transformeer je de keuken tot een ware oase van gezelligheid – zonder dat je meteen diep in de buidel moet tasten.

Geef de keukenkastjes een ander kleurtje

Soms is het beter om de spullen die je hebt een ander kleurtje te geven dan ze meteen te vervangen. Dat is namelijk niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor je portemonnee. Bovendien houd je er nog een leuk gezinsproject aan over ook! Vaak kom je met een klein beetje al een heel eind. Geef bijvoorbeeld de keukenkastjes eens een andere kleur. Kies wel heel bewust een bepaalde kleur uit, aangezien de nieuwe kleur heel erg de sfeer van de ruimte kan bepalen. Bovendien lijkt de kamer dankzij een nieuwe kleur vaak een tandje ruimer. Dat effect krijg je vooral als je de keukenkastjes een lichte kleur geeft. Gebruik je juist een donkere kleur, dan krijgt de kamer meer diepte en ruimtelijkheid. Met accenten die de basiskleur contrasteren, zoals foto’s, lampen of theedoeken, komt het geheel nog mooier over. Het mooiste van deze relatief eenvoudige ingreep is dat je je echt helemaal kunt uitleven. Ben je naderhand toch niet zo over het resultaat te spreken, dan kun je gewoon met een andere kleur experimenteren.

Canvas in de keuken

Je hebt besloten dat de keuken wel een paar leuke canvasprints kan gebruiken. Waar moet je dan allemaal rekening mee houden? Ten eerste moet het motief van je keuze niet alleen bij de rest van het thuisfront in de smaak vallen, maar ook goed bij de stijl van de keuken passen. Begin met je eigen stijl, maar houd er rekening mee dat een keuken meer is dan alleen maar een keuken. Kies een canvasprint die voor jou rust uitstraalt en waarvan je inspiratie krijgt. De mogelijkheden zijn eindeloos. Wat dacht je van een print met groene planten, gele of roze patronen of juist een leuk culinair motief? Heb je een grote muur, dan kun je gerust meerdere prints ophangen. Of je het bij twee prints houdt of juist de hele muur met canvas wilt bedekken, je moet hoe dan ook met een aantal zaken rekening houden. Die lijken vaak vanzelfsprekend, maar je vergeet ze maar al te snel, met een drukke, onrustige muur als gevolg – terwijl je natuurlijk liever een muur hebt die rust uitstraalt. Hang de prints langs dezelfde horizontale of verticale as. Die as kan dwars door de bovenste of onderste rand lopen, maar ook in lijn liggen met het midden van de print. Ga je een complete muur met canvas bedekken, dan is er meer dan genoeg speelruimte voor experimenten. Houd als vuistregel wel aan dat de afstand tussen de prints overal hetzelfde is. Begin niet gelijk als een dolle te boren, maar schik de prints eerst eens op de keukenvloer om te zien hoe ze uitkomen. Wil je toch meteen met de boormachine aan de slag, bevestig dan eerst de print die in het middelpunt komt te hangen. Als de keuken ruim is, moet je zeker ook een ‘fotoplank’ overwegen. Op die manier hoef je minder gaten in de muur te boren en kun je desgewenst gemakkelijk de motieven aanpassen.

Kleine details maken een groot verschil

Soms kun je met een kleine aanpassing al een enorm resultaat bereiken, bijvoorbeeld door twee stoelen van een bont kleurtje te voorzien of gewoon een nieuwe vaas met bloemen op tafel te zetten. Een nieuw tafelkleed of setje handdoeken doet ook wonderen, evenals wat nieuwe decoraties. Het belangrijkste is dat je durft te experimenteren! Zo ontdek je al doende wat je mooi vindt. Bovendien: als je telkens kleine aanpassingen doet en niet tevreden bent over het resultaat, kun je gemakkelijk iets anders proberen.
Productinformatie
  • 1-62 van 62 motieven getoond

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-4 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.