Herinner je je de oranje tulpen van een bezoek aan Nederland, de fruitige, frisse citrusgeur van sinaasappels met of zonder kruidnagel? Oranje is de kleur die een hele reeks herinneriLees meerngen oproept. Afhankelijk van persoonlijkheid en culturele achtergrond, betekent de kleur oranje waarschijnlijk verschillende dingen voor u. Veel mensen vinden dat oranje de kleur is die het gemakkelijkst menselijke emoties oproept. Sommigen ervaren negatieve gevoelens, anderen positieve, blije gevoelens, maar deze stralende, glanzende kleur wordt het vaakst geassocieerd met iets positiefs, vrolijks en aanbiddelijks. In veel culturen vertegenwoordigt oranje gevoelens van vreugde, waardoor de innerlijke emoties en de stemming van de kijker worden opgebeurd. Het is een kleur van verlangen, die meer aandacht trekt van zijn omgeving dan veel van 's werelds sterkste en meest assertieve kleuren. Oranje staat voor vreugde en, in veel culturen, enthousiasme, fascinatie, geluk en creativiteit. In veel Aziatische culturen symboliseren oranje bomen de liefde.

Een gedurfde kleur die perfect past op een oranje doek

Oranje is een kleur die een natuurlijke drang lijkt te hebben om zich te onderscheiden van de massa en zich te laten gelden. Dit maakt de kleur opmerkelijk goed geschikt als waarschuwingskleur voor gebruik op reddingsvesten en verkeersdriehoeken. Deze eigenschap overheerst op snelwegen en volle zee, maar ook in huis. Oranje komt voor in een onbeperkt aantal tinten en schakeringen. Afhankelijk van waarvoor het in de ruimte wordt gebruikt, kan het totaal verschillende persoonlijkheden en expressies hebben. Een heldere, heldere oranje kleur zou een hele kamer in beslag nemen als hij alle muren zou bedekken, maar dezelfde kleur op een paar strategisch geplaatste plekken kan een saaie kamer optillen en naar een heel nieuw niveau tillen. In een retro-stijl ruimte met iets meer gedempte en anonieme kleuren, kan het Retro Orange canvas motief een geheel nieuwe dimensie creëren. De gestileerde en bijna abstracte Lost Passage canvasprint voegt een spetterende noot toe aan de trendy, minimalistische ruimte.

Oranje in de natuur

Denk eens aan de kleur rood. Het is mogelijk om snel een lijst op te sommen van voorwerpen en verschijnselen op onze aarde die leven krijgen van die geliefde kleur. Maar als je hetzelfde probeert te doen voor de kleur oranje, sta je plotseling voor een uitdaging van een ander kaliber. Een paar groenten, vruchten en bloemen - wortelen, sinaasappelen en tulpen - maar dan zijn we bijna aan het eind van de lijst, met de nadruk op het woord bijna. Er is één ding in de wereld dat mooier is dan bijna al het andere. Iets dat warmte, hoop en vreugde verspreidt. Een gebeurtenis die zowel romantisch als vriendelijk is, afhankelijk van wie de toeschouwers zijn. We hebben het natuurlijk over de altijd fascinerende zonsopgang. Het leven schenkend oranje licht dat zich langzaam verspreidt van een zon net boven de horizon, boven de zee, die zich een weg zoekt naar een open plek of over boomtoppen klimt. Dat prachtige en glorieuze licht - bij Photowall vinden we dit een van de warmste dingen die er zijn. De mogelijkheid om dit fenomeen constant vastgelegd te hebben in een afdruk op canvas aan de muur is bijna te mooi om waar te zijn. Middernachtzon van Noord-Zweden - een motief van een opkomende zon weerspiegeld in een vredig zomermeer in Noord-Zweden. Dit canvas print motief toont een van de mooiste dingen die we in Zweden hebben. Palm Beach Sundown toont de tropische versie van dit fenomeen. Oranje is heet. Oranje groeit. Dat betekent veel voor veel mensen. Als u een van deze mensen bent, neem dan de tijd en bekijk onze oranje canvas motieven. De kans is groot dat u iets vindt dat helemaal bij u past.
Productinformatie