Hedendaagse kunst

Vindt u het moeilijk om hedendaagse kunst te vinden die u aanspreekt en die past in uw huidige woonomgeving? Misschien wilt u uw eigen kunstcollectie beginnen, maar weet u niet hoe u Lees meereen geschikte aankoop moet doen? Misschien bent u zo gegrepen door de kleuren en lijnen, dat wanneer u het schilderij mee naar huis neemt, u ontdekt dat de schaal totaal verkeerd is. Door een systematische aanpak bij het kopen van hedendaagse kunst schilderijen, kunt u giswerk en hartzeer later elimineren.

Hoe hedendaagse kunst te kopen

Wanneer mensen praten over het kopen van kunstwerken, is er een misvatting dat het niet voor iedereen is weggelegd. Schilderijen worden geassocieerd met kunstgalerijen, mensen in cocktailkledij nippend aan champagne en starend naar kunstwerken met een intentie die het begrip van gewone stervelingen te boven gaat. Dit gaat hand in hand met veilinghuizen die hun gigantische verkoopcijfers aan het publiek bekendmaken, waarvan het publiek vervolgens denkt dat het de gemiddelde prijs van kunst is. Hedendaagse kunst wordt gemaakt door kunstenaars sinds 1970. Ze weerspiegelt de hedendaagse cultuur en probeert onderwerpen aan te snijden die vandaag relevant zijn. De meeste mensen zijn verbaasd over hoe betaalbaar hedendaagse kunst kan zijn.

Onderwijs uzelf

Zoals bij de meeste dingen in het leven is het beter om een goed inzicht te hebben in waar u in wilt investeren. Ken de verschillende niches binnen de hedendaagse kunst, weet wie de gevestigde kunstenaars zijn en weet wie de opkomende kunstenaars zijn.

Ken uw smaak

Ontwikkel uw eigen smaak en voorkeuren door kunsttentoonstellingen en galeries te bezoeken. We voelen ons allemaal aangetrokken tot bepaalde kleuren, texturen en thema's. Kijk rond in uw leefruimte en u zult zien dat er bepaalde trends zijn waar u zich aan aanpast. Houdt u van fotografie en de levensechte beelden die het weergeeft? Geeft u de voorkeur aan abstracte kunstwerken en hun levendige esthetische aantrekkingskracht? Bent u op zoek naar kunstwerken met een sociaal rechtvaardig thema en wilt u dat uw kunst iets zegt over wie u bent? Wilt u dat uw kunst bepaalde waarden of principes weerspiegelt? Of voel je je aangetrokken tot Andy Warhol-achtige kitsch? Als u uw smaak kent, voorkomt u verwarring en kunt u gerichter op zoek gaan naar het perfecte kunstwerk. Dit is ook belangrijk om een idee te krijgen van de huidige prijsklassen.

Kies zorgvuldig uw medium

Hedendaagse kunst valt in de brede categorieën van fotografie, mixed media kunst, olieverf en zelfs sculpturen, en afdrukken op canvas. Prints, foto's en canvas prints zijn over het algemeen betaalbaarder dan originele schilderijen. Afdrukken op doek zijn een bijzonder nuttig medium. Hebt u een schilderij gevonden dat u mooi vindt, of misschien een hedendaagse foto? Overweeg dan om het op canvas af te laten drukken. Ze gaan doorgaans langer mee dan foto's en kunnen in sommige gevallen zelfs van betere kwaliteit zijn dankzij de technologie van vandaag. Een afdruk op linnen is ook gemakkelijker in de portemonnee in termen van schaal. Een groot kunstwerk dat een hele muur kan bedekken is toegankelijker dan een olieverfschilderij met acrylverf van dezelfde afmetingen.

Schaal, schaal en nog eens schaal

Geloof ze niet als ze zeggen dat grootte er niet toe doet. Voor zover het hedendaagse kunst betreft, doet grootte er wel degelijk toe. Een grotere afdruk op canvas maakt altijd meer indruk dan een middelgrote, en kan een kamer volledig veranderen.

Weet u niet hoe u de afmetingen moet bepalen

Denk aan de grootte van de kamer: Groter is altijd beter om het visuele veld te vullen en de impact op de kamer te maximaliseren. Als de plafonds hoog zijn, kies dan voor een verticaal lange print die het oog naar boven trekt en de ruimte opvult. Als uw plafonds laag zijn, overweeg dan een kortere landschapsprint. Plaats het schilderij op een plek waar minder meubels staan, zodat uw kamer optisch voller lijkt. Denk aan de muur: Is de muur hoog en smal, of heeft hij meer een liggende oriëntatie? Kies uw kunstwerk dienovereenkomstig en zorg ervoor dat de afdruk tussen tweederde en driekwart van de muur meet. Denk aan de plaats: Het middelpunt van het schilderij moet op ooghoogte zijn. Een veelgemaakte fout is om het werk te hoog op te hangen.

Instincten zijn belangrijk

Je dacht altijd dat het een mythe was, die liefde op het eerste gezicht. Toen gebeurde het. Je struikelde over je eigen hart en werd halsoverkop verliefd op een kunstwerk. "Maar het is helemaal verkeerd," zegt je verstand terwijl je de lijst doorneemt. "Koop het," zegt je verliefde hart. Ga met je hart. Koop een kunstwerk waar je van houdt. Kunst is te persoonlijk om aan regels en voorschriften gebonden te zijn. Het is zo vloeibaar als het bloed in je aderen en zo echt als het orgaan dat het pompt. Ga altijd met je hart.
Productinformatie