TRENDRAPPORT Herfst en winter 2022-2023

Stel je een warm, gezellig huis voor. Een veilige oase tussen de kleurrijke boomtoppen die je kalmeert en versterkt na een drukke zomer. Met de meest trendy kleuren, texturen en uitdrukkingen van de herfst, hopen we je te inspireren om je eigen zielverzorgende plek te creëren. Om je op weg te helpen, heeft ons designteam de grootste interieurtrends voor het komende seizoen samengevat en hun favorieten geselecteerd. Met deze inspiraties als basis hebben ze drie behangcollecties gemaakt die je gaan helpen om nieuwe stijlen, ideeën en inspiratie voor je huis te ontdekken.

Honeycomb Yellow - Summer House

Kleur, kleur, kleur

Deze herfst zijn diepe en intense kleuren in focus. De levendige tinten van ossenbloed en oranje voegen een spannende speelsheid toe aan een ruimte wanneer gemengd met moderne tinten. Een combinatie van dieprode tinten en turquoise details geeft een onverwacht en bijna dramatisch gevoel - het is gewaagd en energiek, en neemt ons mee terug naar de gelukkige jaren 70. Een andere spannende mix met soortgelijke vibes is donkere petrol samen met abrikoos, of waarom breken we het intense oranje niet met een heldere, pastelroze tint.

Het belang van symboliek

De belangrijkste kleuren vandeze herfst hebben een sterke symbolische betekenis. Dit is het seizoen waarin we ernaar verlangen om meer tijd thuis door te brengen met het bekijken van het veranderende landschap buiten onze ramen. In de wereld van kleur is rood een symbool van kracht, sterkte en energie. Oranje is een positieve en enthousiaste kleur, vaak gebruikt als je positiviteit en creativiteit wilt verspreiden. De tinten groen kalmeren en genezen, en de abrikozenkleur zorgt voor onze spirituele behoeften.

Majestic Leaves - Pure White and Pink - PWP

Durf dit jaar de

herfst- en wintertrends te combineren, moedig ons aan om verschillende stijlen en spannende combinaties van patronen te verkennen. We houden van de opvallende vibe en de rijke variatie aan texturen zoals ruw, glad en glanzend. Geometrische patronen en grafische lijnen ook gecombineerd in volledig nieuwe manieren. Over het algemeen zijn de komende maanden een tijd waarin alles zal worden toegestaan.

 

Trend 1 – Alcove Poem

Deze trend zorgt ervoor dat je dicht bij de natuur kunt komen, zelfs als je binnen bent. Behang met textuur, aardse kleurenpaletten en levendige beelden creëren een heiligdom waar je jezelf kunt zijn en in het huidige moment kunt leven. De vorige blauwe trend dit voorjaar met een focus op de zee, vervaagt nu langzaam omdat we ruimte maken voor meer bossen en vegetatie in onze huizen. Grafische vormen en moskleuren zijn hier perfect, bij voorkeur samen met benzine en saffraan. Als je durft, nodigen we je uit om een paar details in turquoise of oranje toe te voegen om het te breken.

 

Trend 2 – Inner Light

Breng je pasteldromen tot leven met deze zachte, oprechte trend. Nu echter in een iets stijlvollere variant dan voorheen, met kleuren als Pantone's 'Strawberry cream' en 'Autumn blonde' in het vizier. Een aangename en harmonieuze sfeer is het paradepaardje. Ook hier is turquoise een belangrijke speler die, afhankelijk van de schaduw, een levendig gevoel van opwinding creëert. Patroon of niet, ongeacht behangkeuze geeft deze trend je een gevoel van rust en ruimte.

 

Trend 3 – Cardinal Essence

Rood is nog nooit zo goed geweest als nu. Deze kleur trekt snel onze aandacht en rood staat voor energie, sterkte en kracht. Op zoek naar iets extra's? Combineer oranje of turquoise en je ruimte zal zich krachtig voelen. In deze trend vind je ook tonen die discreter en nuchterder zijn, wat een meer gezellige en intieme omgeving creëert. Daarnaast bevat het palet ook leeuwengeel, roest, bruin en benzine waardoor de combinaties eindeloos zijn.