Landschappen & pittoreske plaatjes

Landschappen zijn een uitstekende manier om een kleine ruimte groter te doen lijken. Ze openen de wereld en brengen kleur en leven in een ruimte waar het misschien aan ontbreekt, en eLees meeren vleugje lucht kan buiten echt naar binnen brengen. Experimenteer met landschappen uit onze collectie canvasprints Landschappen en landschappen.

De wijde blauwe zee

Er wordt gezegd dat de mensheid oorspronkelijk uit de zee kwam. Dat is logisch - waarom zouden mensen over de hele wereld zich anders tijdens vakanties naar de kusten begeven? Waarom zouden zeelui anders hun leven doorbrengen drijvend in een vijandige omgeving, oud worden in de zoute nevel en de brutale zon van de oceaan? Het geluid van de oceaan is als een slaapliedje - sommigen speculeren dat we het geluid zo ontspannend vinden omdat het ons doet denken aan de baarmoeder, aan het zachte suizen van het bloed van onze moeder in haar aderen en het ritme van haar hartslag. Beelden van de zee, zeggen wetenschappers, zijn onmiddellijk ontspannend en brengen gevoelens van vrede en welzijn bij het publiek teweeg. Anderen zeggen dat de oceaan hen doet denken aan avontuur, aan reizen naar verre oorden aan andere kusten, aan vrijheid die landmensen zich niet eens kunnen voorstellen. Roep al deze gevoelens en meer op wanneer u een kamer decoreert met een schilderij.

De woestijn

Algebra werd uitgevonden in de woestijn. Alcohol ook, en astronomie. De woestijn zet aan tot denken en laat de geest dwalen waar hij misschien nog nooit is geweest. De wijde hemel opent de geest, stuurt hem langs nieuwe paden, leidt tot verrassende inzichten. Het volk van de woestijn zegt dat de woestijnwind er niet om geeft wat de mens doet, of wat de mens denkt. De woestijn doet wat de woestijn wil, en niets wat wij kunnen doen zal dat ooit veranderen. Een oud gedicht beschrijft misschien het best de relatie tussen de mens en de woestijn. In het gedicht vindt een reiziger in de woestijn twee meter steen met de inscriptie: "Mijn naam is Ozymandias, koning der koningen: Kijk naar mijn werken, gij machtigen, en wanhoop!' Niets anders blijft over van het standbeeld, of de stad die het eens bewoonde. Woestijnen herinneren ons eraan dat de tijd zowel achteruit als vooruit gaat, en dat onze tijd hier kort is. Er zijn tegenwoordig zo weinig omgevingen die ons echt uitdagen. We gaan van huizen met airconditioning naar kantoren met airconditioning en rijden tussendoor in auto's met airconditioning; het is niet verwonderlijk dat de kracht van de natuur als een verrassing komt als het gebeurt. Herinner uzelf aan de kracht van de natuur met een canvasafdruk met woestijnthema uit de collectie Landscapes & Scenic.

De bergen

Een berg die boven het landschap uittorent, gehuld in groen en sneeuw, is inderdaad een prachtig gezicht. Deze oeroude kolossen staan al op dezelfde plaats sinds de mens voor het eerst met de ene rots op de andere sloeg om vuur te maken en zullen wellicht nog lang na de verdwijning van de mens overleven. Hun prachtige, strenge gezichten hebben de zon een miljoen keer zien opkomen en ondergaan, hebben ijstijden zien komen en gaan, vele levens lang, en toch houden ze stand. Door vuur en storm en door het verstrijken der eeuwen, houden bergen stand, onveranderlijk en eeuwig. Soms moeten mensen eraan herinnerd worden dat er iets is dat voor eeuwig is - of tenminste, voor eeuwig voor zover mensen de term kunnen vatten. Als je wilt weten dat de wereld doorgaat, dat er dingen zijn die niet veranderen, is een afdruk op doek misschien precies wat je nodig hebt om een kamer mee te versieren.

Het grasland

Veel mensen brengen hun leven door in steden, opgesloten in gangen van beton en staal, waar slechts een flintertje lucht te zien is. Hun leven is opgesloten in zichzelf, van werk naar huis naar werk, nooit verder kijkend dan dat flintertje van de wereld. Buiten de steden echter zijn er lavendelvelden die zich uitstrekken zover het oog reikt, grasland en savanne zo open dat je de kromming van de planeet zelf kunt zien. De beelden op deze canvasprints en schilderijen roepen een gevoel van vrijheid op, van grootte en uitgestrektheid, dat de geest uit zijn sleur kan halen en in nieuwere, vrijere banen kan leiden, vrij om voorbij de steden en de betonnen torens te zwerven in een wereld die je je misschien nooit had voorgesteld. Laat je geest dwalen door weidse ruimten in onze collectie Landschappen en landschappen op canvas.
Productinformatie