Verdant Victoria Falls - Canvas print - Woonkamer

3482

motieven

Landschappen & pittoreske plaatjes

Met landschappen kun je uitstekend een kleine kamer groter doen lijken. Ze stellen de wereld voor je open, door kleur en leven aan te te brengen in een ruimte die deze ontbeert. En doLees meeror de hemel aan te raken kun je buiten werkelijk naar binnen halen. Experimenteer met landschappen uit onze verzameling canvas prints met Landschappen en Taferelen.

De uitgestrekte blauwe zee

Men zegt dat de mensheid zijn oorsprong vindt in de zee. Dat zou goed kunnen – waarom anders zouden mensen overal ter wereld zich tijdens vakanties aangetrokken voelen tot de kust? Waarom zouden zeevaarders anders hun leven dobberend in een vijandige omgeving doorbrengen, om op de oceaan oud te worden in de zoutnevel en de meedogenloze zon? Het geluid van de oceaan is als een wiegelied – volgens sommigen vinden we het geluid zo ontspannend, omdat het ons aan de baarmoeder herinnert, aan het zachte geruis van het bloed in de aderen van onze moeder en aan het ritme van haar hartslag. Volgens wetenschappers zorgen afbeeldingen van de zee onmiddellijk voor ontspanning, brengen zij de toehoorder gevoelens van vrede en welzijn. Anderen zeggen, dat de oceaan hen doet denken aan avontuur, aan reizen naar verafgelegen plekken aan andere oevers, aan vrijheid die landrotten zich niet eens voor kunnen stellen. Roep al deze gevoelens en meer op, wanneer je in een kamer een schilderij ophangt.

De woestijn

Algebra werd uitgevonden in de woestijn. Evenals alcohol en astronomie. De woestijn geeft stof tot nadenken, laat je geest vrij afdwalen naar waar je nog nooit geweest bent. De weidse hemel stelt de geest open, door hem langs nieuwe wegen te voeren, wat leidt tot verrassende inzichten. Volgens mensen van de woestijn kan het de woestijnwind niets schelen, wat de mens doet of denkt. De woestijn doet wat zij wil, en wij zullen daar nooit iets aan kunnen veranderen. Een oud gedicht beschrijft misschien wel het best de relatie tussen mens en woestijn. In het gedicht vindt een reiziger twee stenen voeten in de woestijn, waarop geschreven staat: Mijn naam is Ozymandias, koning der koningen: Zie mijn werken, gij Almachtige, en wanhoop!' Niets is er verder overgebleven van het beeld, of van de stad waar het zich eens bevond. Woestijnen herinneren ons eraan dat er een verleden en een toekomst is, en dat ons verblijf hier van korte duur is. Er zijn tegenwoordig zo weinig omgevingen die ons werkelijk uitdagen. We rijden in auto’s met airconditioning, van huizen met airconditioning naar kantoren met airconditioning; geen wonder dat de kracht van de natuur soms als een verrassing komt. Herinner jezelf aan de kracht van de natuur, met een canvas print met als thema de woestijn, uit de verzameling van Landschappen & Taferelen.

De bergen

Hoog uittorenend boven het landschap, bekleed met groen en sneeuw, is zo’n berg inderdaad een machtig gezicht. Deze oude reuzen stonden er al toen de mens voor het eerst stenen tegen elkaar sloeg om vuur te maken, en zullen de mensheid lang overleven. Hun prachtige, strenge gezichten hebben een miljoen keer de zon zien opkomen en ondergaan, hebben gedurende vele levens de ijstijden zien komen en gaan, en nóg zijn ze er. In vuur en storm, terwijl de eeuwen verstrijken, houden de bergen stand, onveranderlijk en oneindig. Soms moeten mensen herinnerd worden aan iets dat er altijd zal zijn – voor zover mensen het begrip altijd tenminste kunnen bevatten. Als je het nodig hebt te weten dat de wereld doordraait, dat er dingen zijn die niet veranderen, dan kan een canvas print precies iets zijn om een kamer mee in te richten.

Het weiland

Veel mensen brengen hun leven door in steden, ingesloten door wegen van beton en staal, met alleen zicht op een stukje lucht. Hun leven speelt zich af in een gesloten wereld, van het werk naar huis, en van huis naar het werk. Nooit krijgen ze iets buiten dat stukje van de wereld te zien. Buiten de steden vind je echter lavendelvelden, die zich uitstrekken zo ver het oog reikt, weilanden en savannes zo weids, dat je de kromming van de aarde zelf kunt zien. De afbeeldingen op deze canvas prints en schilderijen roepen een gevoel op van vrijheid, van omvang en uitgestrektheid, dat de geest uit zijn sleur kan halen en hem via nieuwere, vrijere wegen voorbij steden en betonnen torens vrij laat rondwaren naar een wereld die je je misschien nooit hebt kunnen voorstellen. Laat je geest vrij door grote open ruimtes dwalen in onze verzameling canvas prints van Landschappen en Schilderijen.
Productinformatie

Snelle bezorging

Je bestelling wordt altijd binnen 1-3 dagen gratis verzonden. Inclusief behanglijm.

100% tevredenheidsgarantie

We willen dat al onze klanten tevreden zijn. Daarom hanteren we een niet-goed-geld-teruggarantie van 30 dagen.